A Tesla anyagi kötődése — viszonylagos témakör

tesla model x, model s
tesla model x, model s

Egy Tesla autó tulajdonosának lenni minden autós titkos vágyai között szerepel, de ezt a luxust csak az igazán jómódúak engedhetik meg maguknak. Első ránézésre horribilisen magasnak tűnhet az autó ára, főleg, ha a magyar fizetéseket vesszük alapul. Európa és Amerika olyan részein, ahol sokkal többet keresnek az emberek, már van olyan réteg, aki megengedheti magának ezt az elit kategóriájú autót.

A Tesla egy igazán különleges újdonság a mai fejlett autóiparban. Maga az autó amerikai fejlesztések eredménye, kialakítása, formája lenyűgöző, egyedi külsővel rendelkezik. A Tesla név összekapcsolódik az elektromos meghajtású autó fogalmával. A kezdeti nehézségek után a cég sikert sikerre halmoz, az autók külső megjelenése egyszerű és letisztult, folyamatosan érkeznek új modellek, hogy a vásárlók igényeit kielégítsék. Képesek megújulni, túlléptek a hagyományos formákon, egyre nagyobb célközönséget szeretnének elérni.

Az elérhető modell

A Model 3 egy újdonság volt a Tesla kínálatában. Egyértelműen kijelenthető, hogy mindennapos használatra szánták és az ára kedvező, ezért nagyobb tömeget céloznak meg vele. Több típus közül választhatnak a vásárlók, ezek a következők: Long Range, Standard és a Performance. A Tesla autók különlegessége, hogy az autó megrendelése után rengeteg extra szolgálatás közül választhatunk, hogy igazán egyedi kialakítást érjünk el. A Peformance erre nem a legjobb példa, de a többi modellnél lehetőség van magasabb felszereltségi szintet választani. A Performance modell is négy kerék meghajtással rendelkezik, az elektromos hatótáv 530 km, tökéletes élményt biztosít a tulajdonosának. Az elektromos autók egy jó alternatívát jelenthetnek a jövőben. Az ár, amit egy Performace esetében ki kell fizetnünk az 68 790 euró körül mozog.

A fejlődés útján

Kétség nélkül kijelenthetjük, hogy a Tesla napjainkban csúcskategóriás modelleket gyárt, az árak is ezt tükrözik. Nézzük meg alaposabban, haladjunk szépen sorban felfelé. A Model 3 Peformace autóját követi a Model S. Ez a modell volt, amellyel a cég igazán betört a piacra, de a pénztárcát jelentősen megterheli. A típusuk közül érdemes megemlíteni a Long Range modellt, mely 250 km/órás végsebesség elérésére is képes, valamint az elektromos hatótávja 610 km, ami sokkal jobb, mint a Model 3 adatai. Rengeteg extra és kiegészítő szolgáltatás elérhető ehhez a modellhez. Vegyük például, ha szeretnénk kőrisfa betétet és könnyűfém felnit pluszban, akkor máris 3500 euró többletköltséget jelenthet és a végső ár közelíthet a 100 690 euróhoz.

Az a bizonyos X

Biztosan sokan ismerik a tehetségkutató TV műsorokat és hallották már a szlogent, miszerint keresik, hogy kiben van meg az a bizonyos X, vagyis az X faktor. A tehetségkutató óta elterjedt a világon mindenhol, hogy az X valami rejtett plusz dolgot, különleges tulajdonságot jelent, amit felszínre kell hozni. A Tesla is rendelkezik egy X modellel, melyben ott van az a plusz érték, egy igazán gyönyörű szabadidő autóként van jelen a piacon. Amennyiben a női testhez hasonlítjuk, akkor egy tökéles formájú hölgyet kell elképzelni, aki lendületes, természetes, egy igazi kincs. Az autó nagy mérettel rendelkezik, akár hat személy is elfér benne és hatalmas a csomagtér. Ennek ellenére egy gyors autóval állunk szembe, melyet 102 390 eurótól akár már meg is vásárolhatunk.

A Tesla egy kuriózum a piacon, ami nem olcsó, de a sok elégedett vásárló visszajelzései alapján biztosak lehetünk benne, hogy egy tökéletesen működő autót fogunk kapni, melyet hosszú évekig boldogan használhatunk. Megéri az árát!

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store